Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 23. – 08:27 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az állami tulajdonú PrivatBank bejelentette egy új funkció elindítását a Privat24 alkalmazásban.

Telefonszámon keresztüli pénzátutalások váltak elérhetővé benne

– számol be a Podrobnosti.ua hírportál a pénzintézet sajtószolgálata nyomán. 

A bankban az újítást azzal magyarázzák, hogy kevesen tudják fejből a bankkártyák vagy az IBAN-kód számát, ám mindenki emlékszik a saját mobiltelefonszámára.

A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy hrivnya alapú utalásokat hajtsanak végre bármely ukrán bank kártyáról bármely bank kártyájára, de mindkét kártyát regisztrálni kell a Privat24 alkalmazásban.

A jutalék megegyezik a kártyaszámmal történő transzferekkel.

A pénzátutaláshoz csak meg kell adni a címzett telefonszámát. Igaz, a címzett bankjának kapcsolódnia kell a platformhoz. Azok a címzettek, akik már csatlakoztak a szolgáltatáshoz, közvetlenül a telefon névjegyeinek listájából választhatók ki - a Privat24 alkalmazás biztosítja a névjegyzékben szereplő ügyfeleik integrálását, akik már telefonon is csatlakoztak a mobiltelefonszám szerinti utalás szolgáltatásához.

Az átutalás a Visa Direct nemzetközi hálózaton keresztül történik.

A kártya számának a telefonszámhoz való kötését biztonságosan menti. Ez még biztonságosabbá teszi az átutalásokat, mert a bankon kívül senki sem férhet hozzá a felhasználók személyes adataihoz.

Az átutalásokat online hajtják végre, és a pénz azonnal beérkezik a címzett bankkártyájára. 


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy hamis PrivatBank honlapot fedeztek fel. A PrivatBank új típusú csalásokra figyelmezteti az ukránokat a bank védjegyének felhasználásával.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!