Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 22. – 13:00 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a Miniszteri Kabinet új stratégiát fogadott el a közigazgatás 2025-ig tartó reformjára.

A reform következtében többek között az adminisztrációs szolgáltató központok (ЦНАП) fejlesztését, fizetett adminisztratív szolgáltatások bevezetését, tisztviselők számának csökkentését tervezik – tudatja a Korrespondent.net hírportál.

A dokumentum szerint a Miniszteri Kabinet az adminisztratív szolgáltatások körét kívánja fejleszteni.

Sőt, a szolgáltatások egy része fizetetté válhat.

Növekedik a z adminisztratív szolgáltató központok száma és az általuk nyújtott szolgáltatások száma is. A hangsúly a digitalizáción lesz.

Ha ma az állampolgárok 120 digitális szolgáltatást kaphatnak, akkor jövőre 130-at, 2025-ig pedig 350 szolgáltatást igényelhetnek digitális úton. 

A dokumentum kimondja, hogy a köztisztviselők számának csökkentését tervezik. Ezzel egyidejűleg nő a bérük, nő a szociális védelmük és az anyagi biztonságuk.

De a közalkalmazottakkal szemben felállított követelmények is növekedni fognak.

Megjegyzendő, hogy ha jelenleg átlagosan három jelölt van a közalkalmazotti állásokra, akkor 2025-ig legfeljebb 15 jelentkező lesz.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában betilthatják a cigaretta és az alkohol árusítását a boltokban. Azt javasolják, hogy a sör, valamint az alkoholtartalmú és az alacsony alkoholtartalmú italok, a bor, a hagyományos és az elektronikus cigaretta, az égés nélküli dohányzásra szolgáló eszközök és a hozzájuk tartozó kiegészítők értékesítése csak speciális üzletekben történjen.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!