Hirado.hu
| 2021. 07. 22. – 16:00 | Japán |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Kobayashi Kentarōt, az Olimpia nyitóünnepségének rendezőjét, kreatív vezetőjét egy nappal az ünnepség előtt bocsátották el egy olyan videó miatt, amelyben a holokauszton viccelődik.

Kobayashi azt nyilatkozta, hogy megbánta szavait - írja a Hirado.

Kobayashi Kentarōról olyan felvétel került elő az 1990-es évekből, amelyen a holokauszttal kapcsolatban viccelődik.

A tokiói olimpia szervezőbizottságának elnöke, Hashimoto Seiko azt mondta, hogy a történelem fájdalmas tényein gúnyolódott a kreatív vezető – írta a BBC.

Kobayashi eltávolítása után a szervezők újraértékelik, hogyan tartsák meg a pénteki eseményt. „A megnyitó ünnepség közeledtével elnézést kérünk, amiért aggodalmat okoztunk az olimpián résztvevőknek, Tokió polgárainak és a japán közvéleménynek” – mondta Hashimoto.

Kobayashi, aki korábban humorista volt, szintén nyilatkozott az eset után: „A szórakoztatásnak nem szabadna rossz érzést kiváltania az emberekből. Megértem, hogy az akkori szóhasználatom ostoba és helytelen volt, és megbántam”.

De nem ez az első nehézség, amelybe a szervezők ütköztek.

Néhány nappal ezelőtt az ünnepséget szervező csapat zeneszerzője lépett ki, miután kiderült, hogy iskolás korában fogyatékkal élő osztálytársait zaklatta. Márciusban Sasaki Hiroshi kreatív vezető hagyta ott pozícióját, miután azt javasolta, hogy a plus size híresség, Watanabe Naomi „Olympigként” (az angol „olympic”, azaz „olimpiai” és „pig”, magyarul „malac” vagy „disznó” szavak összetétele, amely egyébként nem létező szó) jelenjen meg, később bocsánatot kért a kijelentéséért.

Februárban pedig Mori Yoshiro volt kénytelen lemondani a szervezőbizottság vezetői pozíciójáról, miután a nőkről olyan megjegyzéseket tett, amelyeket helytelennek ítélt meg a közvélemény. (Mori szerint a nők túl sokat beszélnek, és az olyan ülések, amelyeken sok a női igazgatótanácsi tag, sok időt vesznek igénybe.)

Ráadásul a sportolók és a tisztségviselők körében is emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma. Csütörtökön a szervezők közölték, hogy 91, a játékokra akkreditált személy tesztje lett pozitív.


Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!