Ausztria | 2021. 07. 22. – 13:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Újabb fiatal lány ellen elkövetett gyilkosság sokkolta Ausztriát: holtan találtak egy 17 éves, várandós lányt grazi lakásában kedden.

A szőnyegbe csavarva az ágyba fektetett fiatal nő nyaktájékán szúrt sebeket találtak a helyszínelő rendőrök, és egy véres olló hevert a pelenkázóasztalon - írja a Hirado.

A gyanúsított a magzat 19 éves apja, aki egyelőre mindent tagad.

Az áldozat édesanyja kedd este tett feljelentést a rendőrségen, miután nem tudta elérni telefonon a négy hónapos terhes lányát. Lara aznap nem ment be a munkahelyére, egy közeli állatorvosi rendelőbe. Hallani lehetett a mobiltelefonja csengését a grazi lakásból, de senki sem nyitott ajtót – számolt be a Kronen Zeitung online kiadása szerdán.

Miután a kulcs belül volt a zárban, a tűzoltók a második emeleti lakás nyitott ablakán keresztül jutottak be a lakásba. Ők találtak rá a lány élettelen testére az ágyban.

Végezetes szúrt sebek nyaktájon

A rémtett elkövetője egy szőnyegbe csavarta a lány élettelen testét, és takarókkal fedte el a fejét.

A helyszínre érkező rendőrök szúrt sebeket fedeztek fel az áldozat nyakán, majd találtak egy véres ollót is az pelenkázóasztalon. A gyanú szerint azzal követték el a gyilkosságot.

A meg nem született csecsemő apját, a 17 éves Lara volt barátját rövid nyomozás után megtalálták a rendőrök. Kihallgatása során a 19 éves fiatalember beismerte, hogy hétfő este 10 óra körül a lány lakásán járt, mint mondta, „le akart feküdni” a volt barátnőjével, de valamin összevesztek.

Elmondása szerint másfél órával később távozott a lakásból, kocsival a szülei lakására ment, ott töltötte a keddre virradó éjszakát.

Egyértelmű bizonyítékok

A helyszínen talált nyomok kiértékelésre jelenleg folyik. A grazi államügyész a közvetett bizonyítékok alapján elrendelte a munkanélküli férfi előzetes letartóztatását, aki mindent tagad.

Elrendelték a holttest boncolását is, az osztrák rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Forrás


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!