Kárpátalja | 2021. 07. 19. – 09:00 |
Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

A Kárpátok-2021 fedőnevű határművelet keretein belül Kárpátalján a Csapi Határőrség munkatársai július 17-én este algériai migránscsoportot fogtak el.

Az operatív-kutató egység tisztviselői korábban az ungvári határőröknek adtak tájékoztatást a csoport határsértésének esetleges kísérletéről.

Az információk szerint a bevándorlókat Kijevből Ungvárra szállították.

A szállítók tevékenységének megakadályozása érdekében a határőrök számos ellenőrzési intézkedést szerveztek.

A kárpátaljai migrációs szolgálat munkatársaival együtt megállapították a határátlépés valószínű helyét.

Az operatív információknak köszönhetően a tisztviselők az ungvári járási Ókemence (Кам'яниця) településen megállítottak egy taxit.

A 20 éves kárpátaljai fiatal által vezetett járműben három külföldi tartózkodott.

Egyikük algériai útlevéllel rendelkezett, a másik kettőnek nem voltak dokumentumai, de ők is Algéria állampolgárainak vallották magukat.

Az eset tisztázása érdekében a tisztviselők a határőrségre szállították a bevándorlókat. További sorsukról a bíróság dönt majd.

A sofőr ellen pedig migránsok illegális szállítása értelmében jegyzőkönyvet állítottak ki – olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy letartóztattak egy ukrajnai embercsempészt. A férfi három, magukat szír állampolgárnak valló férfit szállított, amikor elfogták.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!