Origo
| 2021. 07. 16. – 14:00 | Világ |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Rekordot állított egy amerikai étterem a világ legdrágább sültkrumplijával. Az alkotók szerint az étel megtervezése három hónapig tartott, mivel különböző országokból származó luxusalapanyagokat használtak fel az elkészítéséhez, amelyeknek végül tökéletes harmóniába kellett kerülniük.

Az USA Today megírta, hogy a Serendipity3 nevű étterem New Yorkban Guinness-rekordot állított a világ legdrágább krumplijának elkészítésével - írja az Origo.

Az étlapon „Creme de la Creme Pommes Frites" névvel szereplő étel ára 200 dollár (körülbelül 61 ezer forint),

amit Joe Calderone és Frederick Schoen-Kiewert séfek terveztek és alkottak meg.

Az étterem hivatalosan akkor állította fel a rekordot, amikor egyik vendége megvásárolta az ételt. 

A beszámoló szerint a sültkrumpli megtervezése és elkészítése három hónapot vett igénybe, ami nem meglepő, hiszen nem csak a drága alapanyagok használatáról van szó, hanem fontos, hogy az ízek végül passzoljanak egymáshoz.

Korábban az Origo rangsorolta a világ legdrágább desszertjeit, amelyek nem a Guinness-rekord szabályai alapján kerültek fel a listára, tehát nem volt követelmény, hogy ezeket az édességeket valaki megvásárolja.

A fogáshoz Chipperbeck burgonyát használtak a séfek, amit Dom Perignon és J. LeBlanc francia pezsgő Ardenne ecetében blansíroztak, majd háromszor megfőzték Délnyugat-Franciaországból származó tiszta libazsírban.

A megfőtt krumplikat utána Guerande szarvasgomba sóval ízesítették, amelyet kézzel szüretelnek Franciaország Guérande városában, azután szarvasgombaolajba sütötték ki azokat. Tetejükre vékonyra szeletelt pecorino tartufello sajt került, amit juhtejből készítenek Olaszországban, illetve nyári szarvasgomba.

Végül a krumplit 23 karátos aranyporral és mornay mártással, kristálytányéron tálalják a megrendelőnek. 

Az étterem nem most állított fel először rekordot. Korábban összesen már 10 Guinness-világrekordot is jegyeztek. Többek között megalkották a legdrágább desszertet (25 ezer dollár), szendvicset (214 dollár) és turmixot (100 dollár) is.


Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!