Hirado.hu
| 2021. 07. 15. – 11:49 | USA |
Borzasztó félreértés történt egy ohiói kórházban a hónap elején. Az egészségügyi intézményben húsz éve nem volt hasonló eset, most mégis hibáztak. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Borzasztó félreértés történt egy ohiói kórházban a hónap elején. Az egészségügyi intézményben húsz éve nem volt hasonló eset, most mégis hibáztak.

Egy ohiói kórház a héten két alkalmazottját kényszerszabadságra küldte, miután beismerték, hogy adminisztrációs hibát vétettek, ezért nem a transzplantációs listán szereplő, vesére váró beteget műtötték meg az orvosok – számolt be a Hirado.hu az esetről a Fox News-ra hivatkozva.

A páciens, aki eredetileg kapta volna a létfontosságú szervet, várólistára került. A tévedés miatt a veseátültetést egy másik betegen hajtották végre. A kórház az esettel kapcsolatos közleményében tudatta, hogy a vese szerencsére kompatibilis a befogadó páciens szervezetével, aki várhatóan fel fog épülni.

Az amerikai egészségügyi rendszer adatai szerint a vesevárólistán eltöltött átlagos idő akár 5–10 év is lehet. Az Egyesült Államokban több mint százezer beteget tartanak számon a listán, de a betegek lerövidíthetik várakozási idejüket, ha egy olyan rokon vagy barát ajánlja fel veséjét, aki megfelelő donor.

A kórház közölte, hogy gondosan felülvizsgálják az esetet, hogy ez soha többé ne fordulhasson elő.


Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!