Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 14. – 09:30 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A lakosság számára bejelentett új gázár lendületet ad az infláció felgyorsulásának Ukrajnában. Ennek az előrejelzésnek adott hangot Andrij Urszta, a DiXi Group központjának elemzője.

A szakértő szerint a gázáremelkedés a gázszállítás tarifájának emelkedéséhez vezet.

Amint azt a szakértő megjegyezte, az üzemanyag-elosztáshoz kapcsolódó regionális gázkiadások körülbelül fele a technológiai folyamatokhoz szükséges gázvásárlásra esik - írja a Golos.ua.

Ilyen kártérítést nyújthat be a Szabályozó (NKREUP) a tarifák következő felülvizsgálatakor - jegyezte meg Urszta.

Ezenkívül a szakértő biztos abban, hogy a gázárak emelése az ukrán üzemeltetővel szembeni regionális gázszolgáltatók adósságának növekedését váltja ki további gázelvonás miatt.

Ezenkívül a növekedés kiskereskedelmi gázszolgáltatókat is érinti.

Mint a szakértő megjegyezte, a kisvállalatok nem tolerálják az áringadozásokat a piacon az éves tarifa bevezetése után.

A szakértő szerint ebben a helyzetben a legjobban a gáztermelő vállalatok járnak jól, amelyek így további forrásokat kapnak a termelés növelésére irányuló beruházásokhoz.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában szeptemberben a fűtési tarifák 30-70%-kal emelkednek. Ukrajnában szeptemberben a fűtési tarifák 30-40%-kal emelkedhetnek. Ennek következtében egy három szobás lakás felfűtéséért körülbelül háromezer hrivnyát kell fizetni, kétezret pedig egy egyszobás lakásért.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!