Kárpátinfo.net


| 2021. 06. 07. – 09:00 | Csehország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Csehországban őrizetbe vettek négy kárpátaljai férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy feketemunkásokként foglalkoztattak több ukrán állampolgárt.

A cseh rendőrség letartóztatott négy ukrán állampolgárt,

akiket honfitársaik illegális foglalkoztatásával gyanúsítanak.

A Klicskó kódnevű különleges művelet az elmúlt évek egyik legnagyobb rendőri műveletévé vált Csehországban – írja a Podrobnosti.ua az egyik cseh kiadvány nyomán.

A kárpátaljaiakat azzal vádolják, hogy ukrán állampolgárokat foglalkoztattak Csehországban, majd visszatartották a munkabérük egy részét.

A banda főként mezőgazdasági munkákra közvetítette ki az ukrán munkásokat.

Foglalkoztatásuk illegális volt, mivel az ukránok Csehországba turisztikai vízummal mentek dolgozni és Magyarországról, Szlovákiából, Lengyelországból érkeztek.

"Őrizetbe vettük a banda fő tagját, családtagjait és további két embert, akik munkásokat szállítottak Csehországba" - mondta Ondřej Stary nyomozó.

A férfiakat különösen nagymértékű adócsalással vádolják.

Tettükért akár 10 év börtönbüntetésre is számíthatnak.

A nagyszabású akció még április végén zajlott, és közel száz rendőr és 50 vámtisztviselő vett részt benne. A gyanúsítottak lakóhelyén, munkásszállón, irodákban és mezőgazdasági szövetkezetekben házkutatásokat tartottak.

2018 januárjától 2020 áprilisáig a tettesek csaknem 41 millió korona (több mint 52 millió hrivnya) kárt okoztak.

Jelenleg négy gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyeztek.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a 15. emeletről zuhantak le ukrán munkások Lengyelországban. Lengyelországban, Łódź városában a 15. emeletről lezuhant egy lift, melyet két ukrán vendégmunkás festett.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!