Ukrajna | 2021. 06. 04. – 10:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Olekszij Reznyikov miniszterelnök-helyettes kifejtette, hogy Ukrajnában csökken az európai és euro-atlanti integráció támogatása a fiatalok körében.

Reznyikov szerint az elmúlt két évben csökkent Ukrajna európai és euro-atlanti integrációs elképzeléseinek támogatása.

Ukrajnában csökken az európai és euro-atlanti integráció támogatása a fiatalok körében – mondta Olekszij Reznyikov miniszterelnök-helyettes, Ukrajna ideiglenesen megszállt területeinek újrabeilleszkedéséért felelős minisztere.

Szerinte a csalódás különösen nagy azokban a régiókban, ahol az európai törekvések mindig is magasak voltak.

Reznyikov elmondta, hogy az elmúlt két évben az ilyen támogatás 5%-kal csökkent.

„Az elmúlt két évben csökkent az ukrajnai európai és euro-atlanti integrációs elképzelések támogatása. Ezt ki kell mondanom, 5%-kal csökkent. Sőt, a legnagyobb visszaesés azokban a régiókban tapasztalható, ahol ez a támogatás mindig is magas volt. És olyan fiatalok körében, akik mindig is Európa-pártiak voltak” - mondta a miniszterelnök-helyettes.

Ukrajna európai integrációját az ukránok 80%-a támogatja.

Ukrajna Európai Unióhoz való csatlakozásának támogatói motiváltabban vesznek részt a népszavazáson, mint ellenfelei - írja a Korrespondent.net.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij oligarchákról szóló törvényjavaslatot nyújtott be az ukrán parlamentnek. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényjavaslatot készített, amely meghatározza, ki tekinthető oligarchának Ukrajnában.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!