MTI

| 2021. 06. 30. – 16:00 | Oroszország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Kedden az orosz operatív törzs 652 halottról számolt be, ami szintén abszolút rekordnak számított.

Az igazolt új fertőzöttek száma szerdára 21 042-vel 5 514 599-re emelkedett. A napi növekmény országos szinten 0,38 százalék volt, az új esetek 14 százaléka volt tünetmentes - írja az MTI.

Az aktív fertőzöttek száma 378 992-re, a halálos áldozatoké 135 214-re, a felépülteké pedig 16 356-tal 5 000 393-ra emelkedett.

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 149,6 millió, az elmúlt napon pedig 409 000 laboratóriumi tesztet végeztek el.

Koronavírus-fertőzés gyanújával jelenleg 799 860 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán egy élő tévéműsorban, ahol a lakosság által feltett kérdésekre válaszolt, kijelentette, hogy továbbra is ellenzi a vakcináció kötelezővé tételét. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a helyzet további súlyosbodását megakadályozni csakis a védőoltás segítségével lehet.

Huszonhárom millióban nevezte meg a beoltott oroszok számát, és hozzátette, hogy "hál' Istennek nálunk nincsenek olyan tragikus esetek a vakcináció után, mint az AstraZeneca vagy a Pfizer alkalmazása után".

Putyin először fedte fel, hogy őt is Szputnyik V-vel oltották be.

"A fegyveres erőket nálunk Szputnyik V-vel oltják, én pedig mégiscsak a főparancsnok vagyok" - hangoztatta.

Elmondta, hogy a beoltása idején ez az oltóanyag és az EpiVacCorona állt rendelkezésre. Szavai szerint a vakcina ügyében nem az orvosokra, hanem az ismerősök szavára hallgatott.

A Szputnyik V-ben azt tartotta vonzónak, hogy hosszabb a hatása a másik vakcináénál.

Az elnök nem tudta megmondani, hogy milyen lesz a tanévkezdet Oroszországban. Úgy vélekedett, hogy az alsóbb osztályokban rendes tanítás lesz, a felsőbb osztályok esetében azonban a járványhelyzet alakulásának függvényében kell majd dönteni.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy megközelíthette az 50 százalékot a delta variáns aránya Németországban. Nagyjából minden második esetben a fokozottan veszélyes delta variáns okoz fertőzést új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) Németországban.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!