Kárpátinfo.net


| 2021. 06. 29. – 12:49 | Kárpátalja |
Fotó: a Kárpátaljai Vámhivatal Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Csapon az ukrán-magyar határátkelőhelyen a vadonatúj márkás táskákat, ruhákat és lábbeliket használt áruként, a teljes adó megfizetése nélkül akarták behozni.

A fuvarozó egy Mercedes-Benz Sprinter típusú kisbusszal tért vissza Olaszországból Ukrajnába a csapi magyar-ukrán ellenőrző ponton keresztül, s a vámellenőrzéshez a vörös folyosót választotta.

A vámáru-nyilatkozatban feltüntette a 640 kg súlyú, elsősorban használt ruhák és cipők meglétét.

Szóbeli úton is megerősítette a nyilatkozatban meghatározott információkat.

Ám amikor az ellenőrök megvizsgálták a táskák és dobozok tartalmát, kirakva azokat a kisbusz csomagtartójából, vadonatúj, ismert világmárkák ruháit, cipőit és táskáit találták.

A márkás áruk 3 kartondobozban és 2 zsákban voltak elrejtve a használt dolgok között.

A sofőr nem ismerte el saját tulajdonának a be nem jelentett árut. Elmondta, hogy a rakományt egy ismeretlen nő kérte Ravennából (Olaszország) Kijevbe szállítani.

A vámosok lefoglalták a a szállítmányt. A sofőr ellen jegyzőkönyvet állítottak ki – olvashatjuk a Kárpátaljai Vámhivatal Facebook-oldalán.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy migránsokat akart átcsempészni Magyarországon egy ukrán férfi. Egy ukrán férfi és a társa összesen 8 migránst akart az országon keresztül Ausztriába csempészni. A férfi volt az előfutár, ő figyelte ki, hol van ellenőrzés.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!