Kárpátalja Ma

| 2021. 06. 23. – 07:27 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Júliustól a Magyarországgal közös határok mentén élők is felvehetik a koronavírus elleni védőoltást az anyaországban – írja a kormany.hu.

Ezzel Magyarország tovább növeli a járvány elleni védettségét, és a magyar lakosság, valamint a külhoni magyarok védelme érdekében kiterjeszti a védettek körét közvetlenül a magyar határok mentén élőkre is függetlenül attól, hogy magyar vagy nem magyar állampolgárok - írja a Kárpátalja.ma.

A részleteket szabályozó kormányrendelet hétfőn jelenik meg a Magyar Közlönyben.

A felajánlás a szomszédos országok meghatározott – a magyar határral szomszédos – közigazgatási egységeinek szól. Ukrajna esetében ez Kárpátalját jelenti.

Az oltásra az ott élő 18 év feletti magyar és nem magyar állampolgárok is jogosultak, akik kijelölt határátkelőhelyeken léphetnek majd be az országba és kijelölt oltópontokon vehetik majd fel az oltást júliustól.  Regisztrációjuk az oltóponton fog történni.  A vakcinák között nem válogathatnak, csak a felajánlott vakcinákra lesznek jogosultak.

Az oltás további részleteiről a kellő időben tájékoztatást fogunk adni.

A TAJ-nélküli külhoni magyar állampolgárok és magyar igazolvánnyal rendelkezők folyamatosan tudnak regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, és az érvényes regisztrációjuk után automatikusan tudnak oltásra időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu portálon.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!