MTI

| 2021. 06. 22. – 10:00 | Észak-Korea |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Egyesült Államoknak óvatosabban kell értelmeznie a Phenjanból érkező jelzéseket, hogy ne csalatkozzon – üzente Washingtonnak kedden Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos húga.

„Az Egyesült Államok által dédelgetett téves elvárások még keserűbb csalódást okozhatnak” – idézte a KCNA phenjani hivatalos hírügynökség Kim Jo Dzsongot, aki az Észak-Koreát irányító kommunista Koreai Munkapárt propaganda- és agitációs osztályának vezetője, írja az MTI.

Szerinte az Egyesült Államok úgy értelmezi a helyzetet, hogy magát nyugtassa.

Kim Jo Dzsong feltehetően arra reagált, hogy Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója vasárnap az amerikai ABC televíziónak adott interjújában azt mondta: a washingtoni kormányzat érdekesnek találta Kim Dzsonun kijelentését arról, hogy Phenjan kész a párbeszédre és a szembenállásra is az Egyesült Államokkal.

„Világos jelzést várunk Phenjantól arra, vajon készen állnak-e rá, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek és elinduljunk ebbe az irányba” – fogalmazott Sullivan.

Amerikai szakértők úgy értékelték Kim kijelentését,

hogy Phenjan kitart a kivárás taktikája mellett, és nem provokálja az új amerikai kormányt.

Sung King, az Egyesült Államok észak-koreai különmegbízottja hétfőn azt mondta, hogy bárhol és bármikor feltételek nélkül hajlandó találkozni észak-koreai illetékesekkel, és mihamarabb a pozitív választ Phenjantól.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Észak-Korea inkább konfrontációra készül Bidennel, mint párbeszédre. Észak-Korea a konfrontációra és a párbeszédre is felkészül az Egyesült Államokkal – idézte Kim Dzsongun észak-koreai vezetőt a kommunista ország állami hírügynöksége pénteki jelentésében.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!