Ukrajna | 2021. 06. 21. – 14:38 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Volodimir Volja politológus szerint nem kerül sor Volodimir Zelenszkij ukrán és Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozójára.

„Nem lesz találkozó a két elnök között. Putyinnak nincs napirendjén a találkozó.

Az orosz elnök sokszor kijelentette, hogy készek megvitatni mindent, a Krím és Donbász kivételével. Zelenszkij pedig elmondta, hogy Putyinnal akar beszélni Donbászról és a Krímről. Ezért, ha az egyik meg akarja vitatni ezeket a kérdéseket, a másik pedig nem, akkor nem lesz találkozó - írja a Golos.ua.

Bár a felek nemzetközi platformokon találkozhatnak” - mondta Volja.

Elmondása szerint elméletileg a felek a normandiai négyek csúcstalálkozója során a legmagasabb szinten találkozhatnak.

„De itt az a kérdés, hogy mikor kerül sor a csúcstalálkozóra, és hogy Putyin el akar-e menni arra, hogy megvitassa Donbász és Krím ügyeit. Nem zárom ki, hogy az elnöki hivatal teljes információs tevékenysége, hogy Zelenszkij Putyinnal közvetlenül akar beszélni a Krímről és a Donbászról, negatívan befolyásolhatja a legmagasabb szintű normandiai formátumú találkozót.

Ennek következtében egyszerűen nem fog megtörténni a találkozó” - zárta gondolatait a szakértő.

Korábban hírt adtunk arról, hogy az EU egy évvel meghosszabbította a Krím és Szevasztopol annektálása nyomán bevezetett szankciókat. A szankciók értelmében tilos a Krím félszigetről vagy Szevasztopolból származó termékek behozatala az EU-ba, és tilos a Krímbe, valamint Szevasztopolba irányuló mindenfajta beruházás.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!