MTI

| 2021. 06. 21. – 10:30 | Dél-Amerika |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Autókból lövöldöző fegyveresek tizennyolc embert gyilkoltak meg több helyszínen az észak-mexikói Reynosa határvárosban – közölték Tamaulipas mexikói állam biztonsági erői vasárnap.

Egyelőre nem világos, hogy a különböző városrészekben helyi idő szerint szombat délután elkövetett gyilkosságok áldozatait találomra, vagy céltudatosan választották-e ki az elkövetők - írja az MTI.

A lövöldözéssel összefüggésben egy embert őrizetbe vettek és lefoglaltak három járművet.

A hatóságok kezére került személy kocsijának csomagterében két nőt találtak, akiket nyilvánvalóan túszul ejtettek.

A történtek pánikot váltottak ki a városban, s a mexikói vezetés úgy döntött, hogy a hadsereg, a tagállami rendőrség és a nemzeti gárda alakulatait mozgósítja a rendfenntartásra.

Maki Esther Ortiz Dominguez reynosai polgármester mikroblogjában a támadás körülményeinek feltárását és a város lakóinak védelmét követelte.

Reynosában évek óta folynak leszámolások a rivális drogbandák között a kábítószeres piac ellenőrzéséért.

Az amerikai határon fekvő Reynosa Mexikó egyik leginkább erőszak sújtotta városa.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy agyonlőttek egy áruházi pénztárosnőt maszkvita miatt. A gyilkos egy férfi, aki feltehetően – a rendőrség még nem derítette ki a szóváltás részleteit – nem volt hajlandó koronavírus elleni maszkot viselni, amit a pénztárosnő számonkért rajta, a vita hevében azután a férfi pisztolyt rántott és agyonlőtte a nőt.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!