HáziPatika.com

| 2021. 06. 02. – 06:05 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A mellek megereszkedése az öregedés természetes velejárója, de a szülés és a szoptatás sem használ a mellek feszességének. Akad azonban néhány életmódbeli tényező, amely révén lassítható a nemkívánatos változás.

Jojóeffektus

Minden alkalommal, mikor súlyt veszítünk, a mellszövet megereszkedik, ha pedig visszahízunk, akkor melleink ismét megnőnek. Ha ez a folyamat több alkalommal megtörténik, nem tesz jót a melleknek. Minél nagyobb súlyt veszítünk, illetve szedünk vissza, annál erőteljesebben jelentkezik a probléma - írja a Házipatika.com.

Dohányzás

A közismerten egészségtelen szokás a melleinkre is hatással van. A cigarettázás gyengíti és öregíti a bőrt, valamint lelassítja a keringést a bőrben futó apró erekben. A szövetekbe, sejtekbe így kevesebb oxigén jut, ami természetesen árt a mellek formájának.

Nem megfelelő fényvédelem

Ha nem védjük a bőrt az UV sugárzás káros hatásaitól, akkor sokkal hamarabb fogjuk tapasztalni rajta az öregedés jeleit. Ez a tény nemcsak az arcunkra, hanem a melleinkre is igaz. Éppen ezért nagyon fontos, hogy dekoltázsunkat is rendszeresen kenjük naptejjel, különösen a nyári időszakban, hogy minél kevésbé sérüljenek a bőrben található kollagénrostok.

Nem megfelelő melltartó

Nagyon fontos, hogy olyan melltartót viseljünk, amely megfelelő stabilitást ad a kebleknek, különösen sportolásnál. A mellek függőleges irányú mozgása ugyanis hozzájárul ahhoz, hogy a mell bőre, illetve a mellet tartó izomzat meggyengüljön, megnyúljon, ez pedig megereszkedéshez vezet.

Túl intenzív testmozgás

A túl sok futással, ugrálással járó mozgásformák - különösen a nagyobb mellű nők esetében - szintén hozzájárulhatnak a mellek megereszkedéséhez. Az ugrásokkal, futással járó rázkódás ugyanis a kollagénszint csökkenését is okozhatja a mellszövetben.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!