Kárpátinfo.net


Megosztás


A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának nagyszabású középiskolai vetélkedősorozatának középdöntője a héten lezárul.

A Határtalanul Nagy Középiskolai Vetélkedőn

több mint százezer anyaországi és külhoni középiskolás vett részt.

Mint Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár fogalmazott, az eredmények azt jelzik, hogy a fiatalok már egységes magyar nemzetben gondolkodnak.

Mivel a vetélkedő ennyi diákot mozgatott meg, a szervezők újabb lehetőség adtak annak a több mint százezer diáknak, akik nem jutottak be a középdöntőbe, de részt vettek a vetélkedőn, s azoknak is, akik először próbálkoznának.

Egy osztály részvételét biztosítják az úgynevezett vigaszágról a döntőbe jutásra!

A feladat, hogy kitöltsék a magyarsággal kapcsolatos néprajzi, kulturális, történelmi, földrajzi kérdésekből álló feladatsort a lehető legjobb eredménnyel, a lehető legrövidebb idő alatt!

A Határtalanul vigaszág itt érhető el!

A legjobb osztály közvetlenül bejut a június 30-i Nagydöntőbe, és esélye lesz megnyerni az egymillió forintos fődíjat és a több mint ezer nyeremény valamelyikét. A tesztet itt tölthetik ki a külhoni és anyaországi középiskolások.

„Hiányzol, hiányzol, hiányzol” a címe a Lóci játszik zenekar múlt héten debütált új videóklipjének, amely a "május a fiatalok hónapja" keretében készült el a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának a Hello Wooddal közös, izgalmas hangszerkészítő oktatási projektjének zárásaként, külhoni és anyaországi fiatalok részvételével.

A viedóklipet itt nézhetik meg. 

Csütörtökön hirdeti ki a Magyar szemmel címmel meghirdetett fotópályázat eredményét

a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága.

Minden elképzelést felülmúlva számtalan fantasztikus pályamunka érkezett, határon túlról, a diaszpórából és az anyaországból egyaránt.

Az óriási érdeklődésre és a rendkívül magas számú, kiemelkedően színvonalas pályamunkára való tekintettel az eredetileg meghirdetett közönségszavazás mellett még egy közönségszavazást indult, 50 válogatott fotóval. 

A második közönségszavazás ma éjfélkor zárul. Szavazni a https://www.facebook.com/kulhonma/oldalon lehet.

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.