Ukrajna | 2021. 06. 18. – 13:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában változások várhatóak a villamosenergia árainak terén.

Herman Haluscsenko energiaügyi miniszter a parlamentben elmondta, hogy a jövő héten az Energiaügyi Minisztérium újított határozatot terjeszt elő a villamosenergia-piac különleges kötelezettségeiről,

amely differenciált tarifákat ír elő a lakosság számára.

„Szeretnénk látni ezen villamosenergia-tarifák stabilitását, és megkülönböztetett megközelítést alkalmaznunk, amely lehetővé teszi a lakosság társadalmilag kiszolgáltatott csoportjának biztosítását” - mondta a tárcavezető, akit az Unian.ua idéz.

Haluscsenko hozzátette: a jövőbeni tarifák ezen stabilitása lehetővé teszi a háztartási fogyasztók számára, hogy energiamegtakarítási intézkedéseket tegyenek meg.

Az energiaügyi miniszter pontosította, hogy a kiszolgáltatott helyzetű csoportok, akik havonta legfeljebb 100 kWh villamos energiát fogyasztanak,

tarifacsökkentésben részesülnek, mások esetében a tarifákat felül kell vizsgálni.

"Július 1-jétől lesz egy új mechanizmus, amely a tarifák diverzifikálását írja elő a lakosság kategóriájától függően. Úgy látjuk, hogy meg tudjuk védeni a szociálisan veszélyeztetett csoportokat" - idézte a miniszter szavait az UNIAN hírportál.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában ezentúl három gázszámlát is kaphatunk. A többemeletes házakban lakó ukránoknak felszámolhatnak a beltéri gázhálózatok fenntartásáért járó díjat.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!