Ukrajna | 2021. 06. 16. – 11:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

2030-ig Ukrajna GDP-je 450 milliárd dollárra nő, amint azt a nemzetgazdasági stratégiai terv előírja, amelyet a kormány három hónappal ezelőtt hagyott jóvá.

Ezt Ukrajna miniszterelnökének tanácsadója, a Gazdaságélénkítő Központ ügyvezető igazgatója, Kirill Krivolap mondta a Dom tévécsatorna adásában – tudatja a Golos.ua információs hírügynökség.

Megjegyezte, hogy a stratégiának évente a reál-GDP 7%-os növekedésével kell haladnia, miközben ténylegesen magasabb lesz.

„Most meghaladja a 10%-ot. A kormány már 5%-os hozamot tervezett a következő években, és ezen a számon tovább kell javítani.

Évente frissítik. Vagyis a már bevezetett eszközök már 5%-ot adnak, és ahhoz, hogy 7%-os növekedést érjünk el, ki kell terjesztenünk az alkalmazott gazdasági ösztönzők funkcionalitását” - mondta Smihal tanácsadója.

Krivolap hozzátette, meg kell duplázni Ukrajna valós GDP-t 10 év alatt, megduplázva az országunk által termelt termékek és szolgáltatások mennyiségét.

Ez azt jelenti, hogy a nominális GDP nemzetközi pénznemben 450 milliárd dollárra emelkedik, a tavalyi 154 milliárd dollárhoz képest.

„Arról beszélünk, hogy megháromszorozzuk mindannyiunk jövedelmét, minden állampolgár számára”

- mondta a tisztviselő. 

Információi szerint általában azok az országok, amelyek növelik a GDP-t, amelyek 3,5-szeresére növelték az orvostudományra és a szociális biztonságra fordított kiadásokat.

Az ukrán gazdaság romlása hirtelen lelassult.

Ha az idei három hónap eredményei szerint a GDP 2%-kal csökkent, akkor négy hónap után a csökkenés csak 0,2 százalékos volt.

Az ukrán gazdaság öt egymást követő negyedévben csökkent. 2020 végén a csökkenés 4%-os volt. 2021 első negyedévében pedig 2%-os csökkenést regisztráltak.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Lembergben szeptembertől 1000 dollárra emelik az iskolaigazgatók fizetését. A Lembergi Városi Tanács Végrehajtó Bizottsága támogatta az általános középfokú oktatási intézmények vezetőinek járó jutalmakról szóló rendelkezést.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!