Karpat.in.ua
Megosztás


Ukrajna méltó a NATO-tagságra, hogy ne a kulisszák mögött legyen, hanem egy asztalnál üljön a többiekkel a tárgyalásokon – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök kedden az Ukrajna 30. Gazdaság oligarchák nélkül nemzeti fórumot megnyitó beszédében, adta hírül az rbc.ua hírportál.

A tudósítás szerint az államfő hangsúlyozta, Ukrajna rászolgált arra, hogy egy szinten legyen a NATO-tagokkal - írja a Karpat.in.ua.

„Ez nem egyszerűen az USA üzenete Oroszországnak, mi mindannyian nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy megkapjuk ezt az üzenetet.

Méltóak vagyunk a Szövetség tagságára, ha a Szövetség nem valahol a kulisszák mögött, hanem egy asztalnál lát minket” – szögezte le.

Hozzátette: „úgy vélem, mi valóban rászolgáltunk, hogy egy szinten legyünk, nem kell kérezkednünk.” Mint rámutatott, „nekünk más a politikánk, ami helyes: belső, erős álláspont az Ukrajna mint nemzet iránti tiszteletet illetően.

Nem minden vezetőnek tetszik az ilyen egyenes álláspont, van, akinek ez nem tetszik.”

Mint hírportálunk beszámolt róla, Andrij Taran védelmi miniszter kedden kijelentette, hogy Ukrajna készen áll a NATO-val folytatott együttműködés magasabb szintre emelésére, mivel az ukrán állam felkészült az Észak-atlanti Szövetség biztonsági rendszerébe történő gyorsabb integrációra.