Ukrajna | 2021. 06. 11. – 15:28 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az ukrán kormányban törvényjavaslatot készítenek a köztisztviselők javadalmazási rendszerének a munkakörök besorolása alapján történő reformjáról.

A projekt célja a tisztviselőknek szubjektív alapon folyósított juttatások kizárása és a közszolgálat presztízsének növelése.

Erről Denisz Smihal ukrán miniszterelnök sajtószolgálata számolt be – írja az RBC.ua.

A kormányfő megjegyezte, hogy a köztisztviselők munkájának hatékonysága kell, hogy az első helyen álljon. Ezért a kormány kezdeményezi a központi végrehajtó szervekben és azok területi megosztottságában a köztisztviselők maximális számának körülbelül 10%-kal történő csökkentését.

Ugyanakkor készül a törvényjavaslat a köztisztviselők javadalmazási rendszerének a munkakörök besorolása alapján történő reformjáról.

Ez lehetetlenné teszi a tisztviselőknek szubjektív alapon folyósított juttatásokat, és növeli a közszolgálat presztízsét.

A miniszterelnök szerint a Miniszteri Kabinet titkársága, a Pénzügyminisztérium, a Digitális Átalakulási Minisztérium és az Ukran Nemzeti Közszolgálati Ügynökség vezeti be elsőként új pénzügyi modellt.

Ezt követően a javadalmazási rendszernek más állami intézményekben is működnie kell.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES