Ukrajna | 2021. 06. 11. – 08:48 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Rivne polgármestere, Olekszandr Tretyak elnézést kért a romákkal kapcsolatos szavaiért, amikor azzal fenyegetőzött, hogy autóbuszba pakolja őket és Kárpátaljára viszi.

A polgármester erről a Facebookon írt június 10-én, csütörtökön – tudatja a Korrespondent.net hírportál.

„Tegnap az újságírók kérdésére a városunkban élő nemzeti kisebbségek képviselőinek illegális magatartásával kapcsolatban nagyon érzelmesen válaszoltam, amiért elnézést szeretnék kérni.

Ezt a reakciómat a rivnei lakosok számos panasza idézte elő,

köztük a városi tanács honlapján benyújtott petíció, amely a roma lakosság adminisztratív és büntetőjogi felelősségre vonását vonja maga után” - mondta Tretyak.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy valóban nehéz helyzet alakult ki a városban „a koldulással foglalkozó különféle személyek jogellenes cselekedeteivel és más, a közrend szabályait sértő törvénytelen cselekedetekkel”.

Ezért mindenkit megbüntetnek, aki törvényt sért.

Etnikai hovatartozástól függetlenül, mert mindenki egyenlő és nemcsak egyenlő jogokkal rendelkezik, hanem egyenlő kötelezettsége is az emberi viselkedés - foglalta össze Tretyak.

Korábban hírt adtunk arról, hogy nagyon visszafogom magam, de látva, amit a romák művelnek a városban, elakad a szavam és elfogy a türelmem – közölte Olekszandr Tretyak, Rivne polgármestere a Radio Trek adásában. Tretyak azt is elmondta, hogy nemrég találkozott a romákkal a városban, és közölte velük, van néhány órájuk, hogy eltűnjenek a városból, mire azt felelték, nem járnak sem a vonatok, sem a buszok. „Úgy látom, arra megy ki a játék, hogy radikálisan kell lépnünk: mindegyiket autóbuszba pakoljuk és hazavisszük Kárpátaljára” – jelentette ki.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES