Kárpátinfo.net


Megosztás

A KMKSZ levele Volodimir Zelenszkijnek; Embercsempész hálózatot számolt fel az SZBU Kárpátalján; Putyin: a nácizmusra emlékeztet az őshonos népekről rendelkező ukrán törvénytervezet; Négy sérült: rendőrautó részvételével történt baleset Kárpátalján; Közel 1000 csomag cigit találtak egy magyar férfi autójában. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. június 10-én.

A KMKSZ levele Volodimir Zelenszkijnek

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) levélben fordult Volodimir Zelelenszkijhez, Ukrajna elnökéhez, az őshonos népekről szóló törvény miatt. A magyar népcsoport több mint ezerszáz éve él a Kárpát-medencében, többek között Ukrajna területén, így teljes joggal tart igényt őshonos népként való elismerésre - áll a bejegyzésben.

Embercsempész hálózatot számolt fel az SZBU Kárpátalján

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) felfedezte és blokkolta a Dél-Ázsiából érkező bevándorlók EU-ba irányuló illegális migrációjának csatornáját. Az operatív információk szerint a külföldiek között voltak olyan országok állampolgárai is, ahol nagy a terrorfenyegetettség. A vizsgálat szerint a bűnözői csoport tagjai Kárpátalja, Kijev és Csernyivci megyék lakosai voltak.

Putyin: a nácizmusra emlékeztet az őshonos népekről rendelkező ukrán törvénytervezet

A náci Németország eszméire emlékeztet az az ukrán törvénytervezet, amely őshonos és nem őshonos népekre osztja fel Ukrajna lakosságát - jelentette ki Vlagyimr Putyin orosz elnök egy, a Rosszija 1 és a Rosszija 24 televízióban szerda este bemutatott interjúban. Putyin hangsúlyozta, hogy "negatívan viszonyul" a kezdeményezéshez.

Négy sérült: rendőrautó részvételével történt baleset Kárpátalján

A közlekedési baleset Kárpátalján, a Kijev-Csap autóúton, Szolyva közelében június 8-án az esti órákban történt. Szolyva közelében összeütközött egy járőrautó és egy Skoda Octavia típusú gépkocsi. Az ütközés során négy ember - három járőr és a Skoda Octavia sofőrje - megsérült.

Közel 1000 csomag cigit találtak egy magyar férfi autójában

Kárpátalján június 8-án a hajnali órákban egy magyar férfi magyar rendszámú Volkswagen típusú gépkocsival érkezett a nevetlenfalui ukrán-román ellenőrző ponthoz. A román határőrök a vámosokkal együtt a már megszokott eljárás szerint nekiláttak átvizsgálni az autót. Ennek következtében a tisztviselők összesen 970 csomag ukrán cigarettát találtak.