MTI

Megosztás


Oroszország nem vár áttörést Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök június 16-án esedékes genfi csúcstalálkozójától - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy keddi moszkvai sajtótájékoztatón.

"Oroszország nem táplál illúziókat és nem próbálja azt a benyomást kelteni, hogy áttörések vagy történelmi sordöntő döntések lesznek, közölte az MTI. De maga az a tény, hogy a két vezető nukleáris hatalom az első számú vezetők szintjén tárgyal egymással, természetesen fontos és támogatandó" - mondta Peszkov.    

Úgy vélekedett, a két elnöknek meg kell beszélnie, hogy országuk milyen fenyegetéstől tart a közvetlen környezetében és a világpolitikai arénában. Nehezményezte, hogy NATO mind nagyobb szabású hadgyakorlatait már közvetlenül az orosz határok közelében rendezik meg, ami szerinte nem kedvez a párbeszédnek és a problémamegoldási erőfeszítések összehangolásának.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője üdvözölte Washingtonnak azt az elhatározását, hogy nem vezet be újabb szankciókat az Északi Áramlat-2 projekt ellen. Megerősítette, hogy Oroszország továbbra is fel fogja használni az ukrán tranzitot az Európába irányuló gázexporthoz. Emlékeztetett arra, hogy Moszkva és Kijev szerződést kötött a gáztranzitról, amely még mindig hatályos.Forrás

MTI