Nagy-Britannia | 2021. 05. 07. – 18:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Rekordmagas volt az alkohol halálos áldozatainak száma Angliában és Walesben 2020-ban: 7423-an haltak meg, húsz százalékkal többen, mint egy évvel korábban.

Ez a statisztikák 20 éves története óta a legmagasabb érték

– közölte a brit statisztikai hivatal Newportban csütörtökön, idézi az MTI.

A szakértők bár a számokat nem hozták közvetlen kapcsolatba a koronavírus-járvánnyal, utalnak az egészségügyi hatóságok adataira, melyek szerint a járvány kezdete óta megváltoztak az alkoholfogyasztási szokások.

A negyedéves adatok szerint van kapcsolat a halálos áldozatok számának növekedése és a koronavírus-járvány között.

Az alkohol halálos áldozatainak száma 2020 első negyedévében, tehát a pandémia kezdete előtt az előző év átlagának felelt meg.

A többi negyedévben azonban az átlagnál többen halnak meg túlzott alkoholfogyasztás következtében, mint minden korábbi évben.

A negyedik negyedév értéke a valaha regisztrált legmagasabb – közölte a statisztikai hivatal.

Angliában és Walesben a koronavírus-járvány miatt több alkalommal rendeltek el szigorú kijárási és a személyes kapcsolattartási korlátozásokat.

Az Egyesült Királyság többi országrésze, Skócia és Észak-Írország nem adott ki statisztikát az alkohol halálos áldozatairól.

korábban hírt adtunk arról, hogy ismét elmarad a világ legnagyobb sörfesztiválja. A koronavírus-világjárvány miatt tavaly után az idén is elmarad a müncheni Oktoberfest, a világ legnagyobb sörfesztiválja – jelentették be hétfőn a bajor tartományi fővárosban.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy húsmentes lesz az egyik legjobb New York-i étterem. New York egyik legfelkapottabb étterme bejelentette, hogy elhagyja a húsételeket a kínálatából, és áttér a kizárólag nővényi alapú ételek készítésére.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES