Kárpátinfo.net


Megosztás


Az Állami Határőr Szolgálat készen áll az oltási útlevelek bevezetésére; Halálos baleset Nagyszőlősön; Hiába bújtak a bokrok alá az ukrán csempészek, a kölcsei rendőrök elfogták őket; Ukrajnában elindult a nyugdíjak automatikus felszámolása a jövőbeni nyugdíjasok számára; Az év folyamán 40%-kal nőtt a leggazdagabb ukránok vagyona. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. május 6-án.

Az Állami Határőr Szolgálat készen áll az oltási útlevelek bevezetésére

Ukrajna Állami Határőr Szolgálata készen áll az oltási útlevelek bevezetésére, ha meghozzák az erre vonatkozó döntést. A dokumentum lehetővé teszi a polgárok számára a biztonságos utazásokat, nyilatkozta Szerhij Dejneko, Ukrajna Állami Határőr Szolgálatának vezetője az RBK-Ukrajina-nak adott interjújában.

Halálos baleset Nagyszőlősön

Nagyszőlősön egy személygépkocsi elgázolt egy gyalogost, aki a helyszínen életét vesztette. Május 5-én, 21:30-kor a rendőrségre közlekedési balesetről érkezett bejelentés. A helyszínre kiérkező szakértők előzetes vizsgálatai alapján egy Toyota Corolla 31 éves sofőrje elütött egy gyalogost.

Hiába bújtak a bokrok alá az ukrán csempészek, a kölcsei rendőrök elfogták őket

A Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2021. április 27-én Tiszabecs térségében elfogtak három férfit, akik magyar adó-és zárjegy nélküli cigarettát csempésztek. Az egyenruhások a két ukrán-magyar, és egy ukrán állampolgárságú férfiak birtokában az elfogáskor több, mint ezer doboz csempészett dohányárut találtak, amelynek értéke meghaladja a kétmillió forintot.

Ukrajnában elindult a nyugdíjak automatikus felszámolása a jövőbeni nyugdíjasok számára

Ukrajnában elindították a nyugdíjak automatikus felszámolására szolgáló szolgáltatást a jövő nyugdíjasai számára. Azoknak a személyeknek, akik ezt a szolgáltatást igénybe veszik, azt javasolják, hogy ne felejtsék el az elektronikus kabinethez megadott felhasználónevet és kódot a nyugdíj kiosztásáig.

Az év folyamán 40%-kal nőtt a leggazdagabb ukránok vagyona

A száz leggazdagabb ukrán vagyona 2021-ben 44,5 milliárd dollárt tett ki. Az elmúlt évben 42%-kal (13,1 milliárd dollár) nőtt a vagyonuk – derül ki az ukrán Forbes által közzétett minősítés adataiból. A minősítés élén hagyományosan Rinat Ahmetov oligarcha áll, akinek vagyona az év során majdnem megháromszorozódott - 2,8 milliárd dollárról 7,6 milliárd dollárra.