Oroszország | 2021. 05. 06. – 13:01 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Nincs döntés a Vlagyimir Putyin orosz és a Joe Biden amerikai elnök között tartandó lehetséges csúcstalálkozó helyszínéről - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön Moszkvában.

"Továbbra sincs mit elmondani a lehetséges találkozóval kapcsolatban"

- fogalmazott Peszkov, idézi az MTI.

Washington kezdeményezésére Putyin és Biden április 13-án telefonon beszélt egymással. Az eszmecsere során az amerikai államfő azt javasolta orosz hivatali partnerének, hogy az elkövetkező hónapokban találkozzanak egy harmadik országban.

Később Biden elmondta, hogy egy nyáron Európában tartandó személyes tárgyalást kezdeményezett.

Az amerikai államfő június közepén Európába utazik, hogy az angliai Carbis Bayben részt vegyen a G7-csoport, majd Brüsszelben a NATO csúcstalálkozóján.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Joe Biden amerikai elnök azt reméli, hogy júniusi európai körútja során találkozni fog Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Ezt maga Biden mondta kedd délután a Fehér Házban.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Oroszország kész elősegíteni az izraeli-palesztin rendezési tárgyalások felújítását, amivel kapcsolatban vannak elképzelései - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, amikor szerdán Moszkvában fogadta palesztin hivatali partnerét, Rijád al-Malikit.

Forrás

MTI


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!