Karpat.in.ua
| 2021. 05. 05. – 14:12 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij elnök Ukrajna európai uniós csatlakozásával kapcsolatban úgy véli, hogy az ukránok már ma is befolyással vannak Európa sorsára, az öreg kontinens jövője ugyanis ukrán földön dől el – adta hírül az rbc.ua hírportál az Elnöki Hivatal honlapjára hivatkozva.

Az államfő közlése szerint Ukrajna olyan átalakuláson megy keresztül, amely közelebb hozza az ország EU-belépését - írja a Karpat.in.ua.

„Az ukránok már most befolyással vannak közös európai sorsunkra.

Pont a mi földünkön dől el, milyen lesz Európa jövője” – tette hozzá.

Zelenszkij leszögezte: „biztosítjuk Ukrajna teljes értékű integrálódását az európai államok közösségébe.”

Szerinte ez majd megmutatja, hogy a szabadság, demokrácia és egyenlőség alapértékei a kontinensen a nagyléptékű haladás és fejlődés kulcselemei.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij szerint Ukrajna csak megerősíti az Európai Uniót. Az Európai Uniónak igazolnia kell, hogy valóban támogatja a továbbra is függetlenségéért küzdő Ukrajna európai integrációs törekvéseit. Ezt Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke nyilatkozta Észtország, Lettország, Litvánia és Lengyelország elnökének részvételével folytatott megbeszélés során.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Varsó támogatja Ukrajna NATO- és EU-csatlakozását. A kétoldalú tárgyalásokat követő sajtónyilatkozat során Duda elmondta: napirenden szerepelt Ukrajna biztonsága, az Oroszország által megszállt Krím félsziget, valamint a kelet-ukrajnai Donyec- és a Luhanszk körzetek orosz megszállása, továbbá az orosz csapatok utóbbi időben történt átcsoportosítása az ukrán határokhoz.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!