Ukrajna | 2021. 05. 05. – 09:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnát piszkos, gyalázatos kampányba próbálják bevonni az oltások hiteltelenné tétele érdekében - mondta Makszim Sztepanov, az Egészségügyi Minisztérium vezetője.

Sztepanov kiemelte, hogy Oroszország hamis híreket terjeszt az oltásokról saját Sputnik V gyógyszerének népszerűsítése érdekében.

Megjegyezte, hogy Ukrajnában nem lesz orosz oltóanyag.

"Emlékezzenek arra a negatív hullámra, amely az AstraZeneca-val történt, az oltóanyag és a vérrögök közötti kapcsolatot nem erősítették meg, de az egész világ beszélt róla. A hamis hírek  fő szerzője Oroszország volt" – írta  Sztepanov a Facebook-oldalán május 4-én közzétett bejegyzésében, melyet a Korrespondent.net idéz.

Megjegyezte, hogy álláspontja elvi és változatlan: "Ukrajnában nem lesz Sputnik".  

Sztepanov hozzátette, hogy Ukrajnát is "piszkos, gyalázatos kampányba taszítják az oltások hiteltelenítése érdekében".

Az Egészségügyi Minisztérium vezetője felszólította az ukránokat, hogy ne higgyenek a hamis híreknek, "ne csak a személyes, hanem az információs higiéniát is tartsák be".

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna 10 régiójában egyetlen oltást sem adtak be az elmúlt napon. Az elmúlt nap folyamán Ukrajnában 919 ember kapott koronavírus elleni oltást, ami ötször több, mint az egy nappal ezelőtt beadott oltások száma.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az ukránok nem bíznak a covid-oltásokban. 2021 áprilisában azon ukránok között, akik nem akartak oltást kapni, 40% mondta, hogy a COVID-19 elleni vakcinákat még nem tesztelték kellő mértékben.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES