Európai Unió | 2021. 05. 05. – 14:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Világos és egyszerű szabályokra van szükség az európai és nemzetközi idegenforgalom újraindítására Mario Draghi miniszterelnök szerint, aki az európai zöld igazolvány június második felétől számított életbe léptetését jelentette be a G20 országcsoport turisztikai minisztereinek tanácskozása végén Rómában, kedden.

A találkozót záró online sajtótájékoztatón Mario Draghi kijelentette,

Olaszország alig várja, hogy újrainduljon a turisták érkezése - írja az Index.

Hozzátette, hogy az Európai Unió koronavírus-védettségi dokumentumának bevezetésére várva Róma már május második felében bevezet egy nemzeti zöldkártyát, amellyel a turisták szabadon, karanténkötelezettség nélkül mozoghatnak az országban.

Gyertek Olaszországba nyaralni! – mondta Mario Draghi. Az újonnan létrehozott olasz turisztikai minisztérium vezetője, Massimo Garamaglia közölte, hogy az uniós belső piaci biztostól a digitális zöld igazolvány minél gyorsabb bevezetését sürgette unión kívüli országok bevonásával is.

Közben Ausztria saját oltási igazolványt gyárt, ezt kedden jelentette be az osztrák kancellár.

Ausztriának sürgősen egyénileg kell oltási igazolványt bevezetnie, mert ennek európai változatára még sokáig várni kell, és az kezdetben valószínűleg amúgy is szövevényes szabályozásokat tartalmaz majd – jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár keddi sajtótájékoztatóján.

Korábban hírt adtunk arról, hogy keddtől már a külföldön élő és a külhoni magyarok is regisztrálhatnak az oltásra. Keddtől már a Magyarországon élő külföldiek és a taj-számmal nem rendelkező, külföldön élő és külhoni magyarok is regisztrálhatnak a koronavírus elleni védőoltásra - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfőn.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Bécsben hétfőn, az egy hónapig tartó, a koronavírus-járvány megfékezését célzó teljes zárlat feloldása után a vásárlók valósággal megrohamozták az üzleteket. A leghosszabb sorok a híres Mariahilfer Strasse közkedvelt üzletei előtt alakultak ki, de tumultusról számolt be több bevásárlóközpont és barkácsáruház is.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES