USA | 2021. 05. 04. – 19:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Vasárnap óta tart a szélsőséges időjárás több amerikai államban, Georgiában a tornádókat követően legalább két ember meghalt, a viharok pedig folytatódnak a következő napokban is - írta az AP.

Négy államot, és mintegy 11 millió embert érint a vasárnap óta tartó rendkívüli vihar - írta a portál, idézi az Origo.

Az előrejelzések szerint kedden akár 113 km/órás széllökések, golflabda méretű jégeső és tornádók is várhatók Mississippi egyes részein. 

Atlantában ezrek kényszerültek menedéket keresni, egy ember pedig meghalt,

amikor a vihar az autójára döntött több villanyvezetéket, Georgiában egy 55 éves nő haélt meg, amikor fa dőlt a házára - közölték a Houston megyei katasztrófavédelmi tisztviselők. A vihar számos házat, tetőket és üzletet is megrongált, fákat döntött ki. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy öten életüket vesztették több lavinaomlásban a Francia Alpokban hétfőn. A francia alpokbeli Écrins-hegységben Grenoble-tól délkeletre három síelő szenvedett halálos balesetet Gap városának ügyészsége szerint.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy ráomlott egy híd egy metrószerelvényre és több autóra hétfő este Mexikóvárosban, az első hírek szerint legalább tizenöten meghaltak, több mint 70-en megsérültek. A szerelvény egy része és több gépkocsi a romok alá szorult.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES