Ukrajna | 2021. 05. 04. – 09:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Mi vár az ukránokra májusban?; Miniszobrot avattak Bódi László "Cipő" tiszteletére Ungváron; Májusi szerenád - Az örök szerelem dalai; Második világháborús aknát fedeztek fel Beregszászban; Taj-számmal nem rendelkezők is regisztrálhatnak védőoltásra Magyarországon. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. május 3-án.

Mi vár az ukránokra májusban?

A Podrobnosti.ua összeállításából kiderült, sok változás lesz Ukrajnában 2021 májusában. Többek között az éves gáztarifa bevezetése, illetve a szubvenciókat készpénzben kapják meg a rászorulók.

Miniszobrot avattak Bódi László "Cipő" tiszteletére Ungváron

Születésnapjához időzítve miniszobrot avattak Bódi László "Cipő", a Republic együttes egykori frontembere emlékére szülővárosában, Ungváron. Fegyir Sandor turisztikai szakértő az ünnepségen arról beszélt, hogy a kis szobor Ungváron már a 46. ilyen alkotás.

Májusi szerenád - Az örök szerelem dalai

Joggal tarthattunk attól, hogy a több mint egy éve húzódó pandémiás helyzet és az ezzel járó félelem, a szeretteinkért való aggódás, a bezártság nyomán kialakult letargia és fásultság miatt a legtöbb helyen elmarad a májusi szerenád. Hisz a mostani hétköznapokból éppen a felszabadultság, a felhőtlen életöröm és jókedv hiányzik a leginkább.

Második világháborús aknát fedeztek fel Beregszászban

Második világháborús aknát találtak Beregszászban a Kisvasút utca környékén. Május 1-jén kijevi idő szerint 19 óra 20 perckor érkezett bejelentés egy gyanús, robbanószerkezetre hasonlító fémtárgy felfedezéséről. A gyanús tárgyat Beregszászban egy helyi lakos fedezte fel a Kisvasút utca környékén.

Taj-számmal nem rendelkezők is regisztrálhatnak védőoltásra Magyarországon

Keddtől a Magyarországon élő, taj-számmal nem rendelkező külföldiek is regisztrálhatnak a védőoltásra - jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!