Ausztria | 2021. 05. 04. – 13:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Bécsben hétfőn, az egy hónapig tartó, a koronavírus-járvány megfékezését célzó teljes zárlat feloldása után a vásárlók valósággal megrohamozták az üzleteket.

 A leghosszabb sorok a híres Mariahilfer Strasse közkedvelt üzletei előtt alakultak ki, de tumultusról számolt be több bevásárlóközpont és barkácsáruház is - írja az MTI.

Mindehhez hozzájárult, hogy a szigorú járványvédelmi szabályozás keretében

egy adott üzletben 20 négyzetméteren csak egy vevő tartózkodhatott.

A koronavírus-járvány miatt elrendelt, eddig érvényben lévőhatósági szabályozás következtében a bécsi és alsó-ausztriai kereskedők 116, a burgenlandiak 104 napig kényszerültek zárva tartani üzleteiket.

A Kereskedelmi Szövetség mintegy 1,95 milliárd euróra teszi az érintett ágazat forgalomkiesését a keleti régióban, és e veszteség több mint felét Bécs könyvelte el.

"A hétfői nyitásnak köszönhetően fellélegezhet a kereskedelmi szektor, de az igazi áttörést várhatóan majd a május 19-ei enyhítések hozzák meg,

akkor nyitnak ugyanis az éttermek és a szállodák.

A vendéglátó- és szállodaipar újbóli működése pedig a kereskedelmet is fellendíti" - vélekedett Rainer Trefelik, az Osztrák Gazdasági Kamara kereskedelmi szakágának vezetője.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a koronavírus fertőzöttek száma 153,2 millió a világon. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a taj-számmal nem rendelkezők is regisztrálhatnak védőoltásra Magyarországon. Május 10. után kezdődik a regisztrált 16-18 évesek oltása Pfizer-vakcinával.

Forrás

MTI


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!