Ukrajna | 2021. 05. 04. – 12:35 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A kormány csaknem egymillió hrivnyát különített el a koronavírus járvány következményei leküzdésére az iskolák számára. A pénzforrásokat elsősorban laptopok vásárlására fordították a tanárok számára távoktatás biztosítására, hangzott el a Dom tv-csatorna adásában.  

Artur Szeleckij, a digitális fejlődésért és átalakításért és a digitalizációért felelős oktatási miniszterhelyettes elmondása szerint egy évvel ezelőtt a tanároknak nem volt lehetőségük távoktatás szintjének biztosítására, mint manapság - írja a Karpat.in.ua.

„Ebben az időszakban, ez alatt a rövid nyolc hónap alatt sok minden történt.

Elektronikus tanulói- és osztálynaplókat vezettek be, és már több mint 300 iskola használja őket. Ezek ingyenesek” – mondta.

Az Oktatási Minisztérium adatai szerint már több mint 400 000 technikai eszközt szereztek be az iskolák. Néhány kijevi iskolában azoknak a tanulóknak is biztosítják, akik nem rendelkeznek a szükséges technikai eszközzel.

Annak érdekében, hogy a karantén korlátozások ne befolyásolják az oktatási folyamatot, az oktatási és tudományos minisztérium az Ukrán online iskola fejlesztését tervezi.

Csaknem kétezer tanóra érhető el már a platformon.

Hamarosan az orosz felirattal ellátott órák is elérhetőek lesznek az Ukrajna által ideiglenesen nem ellenőrzött területeken élő gyermekek számára.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna 10 régiójában egyetlen oltást sem adtak be az elmúlt napon. Az elmúlt nap folyamán Ukrajnában 919 ember kapott koronavírus elleni oltást, ami ötször több, mint az egy nappal ezelőtt beadott oltások száma.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Kárpátalján május 3-8. között a járőrszolgálat munkatársai különös figyelmet fordítanak arra, hogy a sofőrök betartják-e az előzés szabályait.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!