Ukrajna | 2021. 05. 04. – 08:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

2021 áprilisában azon ukránok között, akik nem akartak oltást kapni, 40% mondta, hogy a COVID-19 elleni vakcinákat még nem tesztelték kellő mértékben.

A második legnépszerűbb válasz a bizalmatlanság az Ukrajnában jelenleg kapható oltásokkal szemben (33%)

– derül ki a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet által végzett kutatás adataiból, melyet az RBC.ua idéz.

Ezenfelül a megkérdezettek 20%-a azt mondta, hogy az oltás következménye rosszabb lehet, mint a koronavírusé,

17 százalékuk semmilyen oltásban sem bízik.

A Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet 2021. április 13–15-én végezte a felmérést 2001 válaszadó körében Ukrajna-szerte, kivéve az Oroszország által elfoglalt területeket.  

A felmérést számítógépes telefonos interjúk (CATI) módszerével végezték, a mobiltelefonszámok véletlenszerű mintája alapján.  

A minta statisztikai hibája (0,95 valószínűséggel és az 1.1 tervezési hatásának figyelembevételével) nem haladja meg a 2,4%-ot.

Korábban hírt adtunk arról, hogy az ukránok több mint 90 százaléka tervezi megünnepelni az ortodox húsvétot. Ukrajna teljes felnőtt lakossága közül minden ötödik (19%) polgár tervezi, hogy húsvétkor templomba megy, 9% pedig részt vesz az éjjeli vigílián.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában hétfőre tovább lassult a koronavírus-járvány terjedése, kevesebb mint 2800, a megelőző napinál több mint 2300-zal kevesebb új koronavírusos beteget jegyeztek fel, az elhunytak és a kórházba szállítottak száma is a korábbiaknál jóval alacsonyabb volt.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!