Index.hu
| 2021. 05. 04. – 15:00 | USA |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Bill és Melinda Gates bejelentették, hogy 27 év házasság után elválnak – tették közzé hivatalos Twitter-oldalukon.

Úgy fogalmaztak, hogy miután sokat töprengtek a kapcsolatukon, és sokat „dolgoztak rajta”, úgy határoztak, hogy felbontják a házasságukat - írja az Index.

Nem hiszünk többé abban, hogy házaspárként tudunk együtt fejlődni életünk további szakaszában

– írták.

Házasságuk alatt három gyereket neveltek fel, és felépítettek egy alapítványt, amely szerte a világon hozzásegíti az embereket ahhoz, hogy egészséges életet éljenek.

Közleményükben jelezték, hogy továbbra is osztoznak a misszió iránti hitben, és jótékonysági alapítványukat a jövőben is együtt fogják kezelni.

A Bill Gates és Paul Allen által 1975-ben alapított Microsoft a világ egyik legnagyobb szoftverfejlesztő cége.

Bill Gates tavaly már a cég igazgatótanácsából is kilépett, hogy a feleségével együtt a jótékonysági alapítványuknak szentelje az idejét.

Bill Gatest sokáig a világ leggazdagabb embereként tartották számon. A Forbes magazin szerint jelenleg ő a negyedik leggazdagabb ember.

Bill és Melinda Gates, leánykori nevén Melinda Franch 1994-ben házasodtak össze. A Bill és Melinda Gates Alapítványt 2000-ben hozták létre. A szervezet szerteágazó tevékenységet folytat, támogatja a többi között az egészségügyi kutatásokat, oktatási és mezőgazdasági programokat finanszíroz,

de globális céljai között szerepel a munkanélküliség és az éhínség leküzdése is.

A koronavírus-járvány kitörése után az alapítvány több száz millió dollárral támogatta a védőoltás kifejlesztését. A világ egyik leggazdagabb embereként számontartott Warren Buffett által is bőkezűen támogatott alapítvány jelenleg 51 milliárd dolláros (mintegy 15 250 milliárd forintos) vagyont kezel.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Rihanna 3 milliárd forintnyi összeget fizetett ki azért, hogy ne legyenek problémás szomszédai. Rihanna megvette Beverly Hills egyik előkelő negyedében a szomszédságában lévő házat is, így legalább amiatt nem kell aggódnia, hogy ki költözött volna oda.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy férfiaknak tervezett, repülőgép alakú dizájner kézitáska bolondítja meg az internetet, különösen az ötjegyű árcédulája miatt. A vakmerő ötlethez pedig merész árcédula társul, hiszen a táska több mint 39 ezer dollárba (körülbelül 12 millió forintba) kerül.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!