Magyarország | 2021. 05. 31. – 17:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az egész élet folyamán szükség van megfelelő mennyiségű D-vitaminra, mert az szinte minden életműködésben szerepet játszik - mondta a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) elnöke az M1 csatorna Ma Reggel című műsorában.

Szűcs Zsuzsanna azt mondta, hogy a D-vitaminnak többek között fontos szerepe van a növekedésben,

a reprodukcióban, az anyagcserebetegségek megelőzésében, a csontrendszer egészségének megőrzésében és a csontok rugalmasságának biztosításában - írja a Hirado.

Gyermekkorban különösen nagy jelentősége van a megfelelő D-vitamin bevitelének, mert hozzájárul az ásványi anyagok beépüléséhez a szervezetbe – ismertette.

Tudatta, hogy a gyerekeknek kortól függően 400–1000, a felnőtteknek 2000–2500 nemzetközi egység bevitele javasolt,

de például az elhízottaknak és az időseknek ennél is többre lehet szükségük.

Az étrend-kiegészítők mellett a D-vitamin bevihető bizonyos ételekkel is – például halakkal, tojássárgájával, D-vitaminnal dúsított joghurtokkal, margarinokkal – , de pólóban és rövidnadrágban 10-15 perc napon töltött idő is elegendő – mondta az MDOSZ elnöke.

Korábban hírt adtunk arról, hogy náthává fog szelídülni a koronavírus, de erre akár tíz évet is várni kell majd. Náthaszintű betegséggé szelídülhet a koronavírus, amelyre azonban 10 évet is várni kell majd, és természetesen az a feltétele, hogy minél több ember átessen rajta vagy megkapja az oltást  - derül ki egy amerikai kutatásból, melynek állítását alátámasztotta Rusvai Miklós virológus is.

Forrás


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!