Ukrajna | 2021. 05. 03. – 13:33 |
Az Állami Statisztikai Hivatal szerint márciusban a reálbér (az inflációt figyelembe véve) 2020 márciusához képest 9,5% -kal emelkedett, vagyis 13,6 ezer hrivnyát tett ki. Fotó: Internet

Denisz Smihal miniszterelnök Facebook-bejegyzése szerint az év végére az átlagfizetés Ukrajnában elérheti a 14,5 ezer hrivnyát.

Denisz Smihal miniszterelnök szerint az ukrán gazdasági növekedés pozitív forgatókönyve azt jelzi, hogy az idei év végére az átlagfizetés elérheti a 14,5 ezer hrivnyát – tudatja az epravda.com.ua a miniszterelnök Facebook-bejegyzésére hivatkozva.

Az Állami Statisztikai Hivatal szerint márciusban a reálbér (az inflációt figyelembe véve) 2020 márciusához képest 9,5% -kal emelkedett, vagyis 13,6 ezer hrivnyát tett ki.

A bejegyzés szerint ez 2200 hrivnyával több, mint tavaly ugyanebben a hónapban. Leginkább a Csernyivci (+ 31%), Donyeck (+ 30%) és Ternopil (+ 27%) megyékben nőtt a reálbér - írta a miniszterelnök.

Állítása szerint a gazdasági növekedés pozitív forgatókönyve azt jelzi, hogy az év végére az átlagfizetés elérheti a 14,5 ezer hrivnyát.

Korábban hírt adtunk róla, hogy Állami Statisztikai Hivatal szerint Kijev város, Donyeck és Kijev megyék lakói kapják a legnagyobb fizetést. A főváros havi átlagfizetése eléri a 18 504 hrivnyát, ami az ország legmagasabb fizetését jelenti. A Kirovograd megyében dolgozók jövedelme pedig a legalacsonyabb (9903 hrivnya).

 


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!