Oroszország | 2021. 05. 28. – 12:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Nyilvánosságra hozták a Gazprom gázipari óriás új épületének látványterveit. A Lahta Center II névre hallgató torony 703 méter magas lesz, amivel a terv szerint a világ második legmagasabb felhőkarcolója lenne.

Egy skót építésziroda, a Kettle Collective áll a Gazprom új gigantikus épülete, a Szentpétervárra tervezett Lahta Center II mögött. A tervek szerint pedig globális léptékben is nagyszabású projektről van szó, tekintve, hogy a felhőkarcoló 703 méter magasra épülne.

Vagyis az egész világon egyetlen felhőkarcoló előzné meg, a 828 méteres dubaji Burdzs Kalifa. 

A Gazprom új épülete ezzel átvenné a második helyet a 632 méteres Shanghai Towertől.

A Lahta Center II nem messze kapna helyet Szentpéterváron az első Lahta Centertől, amely jelenleg a Gazprom energiaóriás székháza.

A 2019-ben befejezett első épület azonban már önmagában is jelentős építészeti teljesítmány volt, mivel a maga 462 méteres magasságával egész Európa legmagasabb épülete.

A Kettle Collective alapítója pedig már az első Lahta Center tervezésében is fontos szerepet játszott, ugyanis Tony Kettle felelt a látványtervekért.

A tornyot aztán egy orosz építészcég, a Gorproject fejezte be.

A Gazprom vezetése közölte, a projektet a cég beruházási programjaitól függetlenül, a vállalathoz nem tartozó speciális célú társaság bevonásával valósítják meg. 

Forrás


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!