Kárpátinfo.net


| 2021. 05. 28. – 16:20 | Ukrajna |
Fehéroroszország egyéni engedélyezési rendszert vezetett be számos ukrán áru importjára. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Fehéroroszország egyéni engedélyezési rendszert vezetett be számos ukrán áru importjára. Ukrajna ezt a döntést ésszerűtlennek és diszkriminatívnak tartja.

Ukrajnából származó cukrász termékek, csokoládé, gyümölcslé, sör, forgácslap és farostlemez, tapéta, WC-papír és csomagolóanyag, tégla, kerámia csempe, üvegampullák, mezőgazdasági vetőgépek, mosógépek és bútorok kerültek engedélyeztetés alá,

közölte Ukrajna kereskedelmi képviselője, Tarasz Kacska Facebook-oldalán.

Tarasz Kacska megjegyezte, hogy a határozat közzététele után 10 nappal lép hatályba és hat hónapra szól, közölte az RBC.ua.

Szerinte az ilyen cselekedetek ésszerűtlenek és diszkriminatívak. Az egyedi engedélyezési rendszer bevezetése az ukrán termékek Fehéroroszországba irányuló importjának kézi vezérlését jelenti.

Az ukrán kormány konzultációkat kezdett a gyártókkal, hogy kiküszöböljék a belorusz kormány diszkriminatív intézkedéseinek negatív következményeit - tette hozzá a Tarasz Kacska.


Hirdetés

Korábban a hírt adtunk róla, Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter közlése szerint Ukrajna 26 állampolgára jelenleg műtét miatt tartózkodik Fehéroroszországban, még további 160-an a közeljövőben szeretnének kiutazni.

Továbbá Fehéroroszország felfüggeszti az A-95-ös benzin szállítását Ukrajnába. A belorusz fél döntésének okai még mindig nem ismertek. Ugyanakkor az A-92-es benzint teljes egészében leszállítják majd.

 

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!