Afrika | 2021. 05. 27. – 17:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Több mint száz embert eltűntnek nyilvánítottak azután, hogy felborult, majd elsüllyedt egy aranyat szállító hajó a Niger folyón – közölték szerdán a helyi hatóságok.

A hajó már elhagyta a Nigéria északnyugati részén lévő Lokon Minaa melletti aranybánya kikötőjét, amikor a hajótest kettétört - írja az Index.

A baleset idején a fedélzeten mintegy százan tartózkodtak,

holott a hajónak nem lett volna szabad nyolcvannál több utast szállítania.

A mentés még mindig tart, ám eddig csak huszonkét túlélőt és egy holttestet sikerült felszínre hozni.

Május elején harminc ember fulladt meg szintén Niger államban egy hasonló balesetben.

Az esős évszakban gyakoriak a hajószerencsétlenségek Nigéria folyóin, mivel a hajók gyakran túlterheltek és rossz állapotban vannak.

Korábban hírt adtunk arról, hogy több mint egymillió embert kellett kitelepíteni Indiában a Jaasz ciklon miatt. Kamal Lohan Misra katasztrófavédelmi tisztségviselő azt mondta, az evakuálás a koronavírus-járvány miatt fokozott kihívást jelentett.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy tizenöt halottja van a kongói Nyiragongo vulkán kitörésének. A Nyiragongo vulkántól mintegy tíz kilométerre fekvő Goma városát eddig nagyrészt megkímélte a természeti csapás, a hegyről leömlő, izzó lávafolyamok a jelek szerint megálltak vasárnap a repülőtértől és a városhatártól néhány száz méterre.

Forrás


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!