Európai Unió | 2021. 05. 26. – 13:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az EU-csúcstalálkozót követően Emmanuel Macron francia elnök kijelentette, hogy az Oroszország elleni szankciók megerősítése már nem működik.

Macron megjegyezte, hogy az ilyen politikának is vannak határai, amelyeket nem lehet átlépni.

"És mi lesz tovább? Fegyveres konfliktus? A kapcsolatok megszakítása?" - tette hozzá, közli a Golos.ua információs hírügynökség.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte az európai diplomácia vezetőjének, Josep Borrellnek az Orosz Föderációval kapcsolatos politikai lehetőségekről szóló jelentésének fontosságát, amelyet a júniusi EU-csúcstalálkozóra készít elő.

A fehéroroszországi helyzetet kommentálva helyesnek nevezte az EU döntését a szankciók bevezetéséről Minszkkel szemben,

de arra sürgetett, hogy gondolkodjanak, hogyan lehetne másképp megoldani a problémákat.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Uniós viszonylatban is szigorú szankciók születtek Fehéroroszország ellen. A Brüsszelben hétfőn este kezdődő, kétnaposra tervezett uniós csúcstalálkozón a koronavírus-járvány okozta helyzet áttekintése mellett a tagállami vezetők számos külpolitikai kérdésről folytatnak megbeszélést, köztük az Európai Unió Oroszországgal ápolt kapcsolatáról, az EU és az Egyesült Királyság közötti kereskedelmi és együttműködési megállapodások végrehajtásáról.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Fehéroroszország diplomáciai jegyzékben tiltakozott kedden a kijevi külügyminisztériumnál amiatt, hogy Ukrajna egyoldalúan leállítja a két ország közti légi forgalmat. A külképviselet "abszurdnak" nevezte Kijev döntését.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!