Kárpátalja | 2021. 05. 25. – 10:30 |
Fotó: a KMKSZ Badalói Alapszervezetének Facebook-bejegyzése

A közel fél évszázados hagyomány az idén sem szakadt meg pünkösdhétfőn Badalóban, mivel a múlt század 70-es éveiben hagyományt teremtő Fradi-Vasas drukkolói megmérettetések folytatásaként, 2021 május 24-én ismét megrendezték a Tisza-parti település két legnagyobb szurkolótáborával rendelkező Ferencváros és Vasas híveinek derbimeccsét.

A régóta várt jó időben legalább kétszázan látogattak ki az erre az alkalomra nagy gondossággal előkészített, és az elmúlt fél évszázadban oly sok nagyszerű csatát látott badalói focipályára, ahol Szimku játékvezető sípjelére a Fradi drukkerek fehér, a Vasas szimpatizánsok pedig piros-fehér szerelésben kezdték a játékot - tudhattuk meg a KMKSZ Badalói Alapszervezetének Facebook-bejegyzéséből.

Az első félidőben olyan érzése lehetett a nézőnek, mintha a mostani valós erőviszonyok érvényesülnének,

hiszen a 32-szeres magyar bajnok FTC nagy fölényben játszott az egykor szép napokat megért, de jövőre is a másodosztályba kényszerülő Vasassal szemben...

Orosz Flórián és Knobloch Rómeó találatai mellett egy kapufát is lőttek a fradisták, és emellett még egy sor nagy helyzetet is elpuskáztak az erre a találkozóra sérülése miatt kapusként debütáló Papp István (Jumen) kapuja előtt.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, hiszen fordulás után nem sokkal Szinyi Sándor szépíteni tudott, majd Dankai Péter már 2-2-re alakította az eredményt.

Nagy Dominik góljával (érdekesség, hogy pár éve az FTC-nek tényleg volt egy Nagy Dominikja...)

újra a Fradinál volt az előny,

de a Vasas-hívők legnagyobb örömére, csapatkapitányuk, Szalai Béla -- egy védelmi hibát kihasználva -- beállította a 3-3-as végeredményt.

Összességében, győzött a barátság, Fradi-Vasas 3-3, hajrá Kárpátalja, hajrá Badaló!

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete nem véletlenül az egyik legdinamikusabban fejlődő civil szervezet vidékünkön. Hisz egész év folyamán elsősorban olyan programok szervezésére törekszik, amelyek nagyszerű közösségépítő szerepet töltenek be. Ezek között is kiemelkedő helyet foglal el az évente kétszer – tavasszal és ősszel – is meghirdetett sportnap. Idén erre május 15-én került sor a beregszászi Barátság Stadion területén, mely igazán családbarát környezetet biztosít hasonló alkalmak szervezésére.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!