Franciaország | 2021. 05. 21. – 13:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Július közepén nyitja meg újra kapuit a látogatók előtt az Eiffel-torony azt követően, hogy a koronavírus járvány miatt hónapokig zárva volt – jelentették be csütörtökön Párizsban.

Az üzemeltető cég szerint a francia főváros kiemelkedő nevezetessége július 16-tól fogadja az érdeklődőket - írja az MTI.

Azok, akik szeretnének újra feljutni a város egyik legismertebb nevezetességének tetejére, június 1-jén kezdhetik meg a jegyvásárlást, az első látogatókat pedig a július 16-i nyitásra várják vissza.

A járvány miatt ekkor még érvényben lesznek a különleges egészségügyi szabályok.

A tornyot tavaly év végén kellett bezárni a látogatók előtt, tartva a fertőzés gyors terjedésétől a tömegben. Az újranyitást decemberre várták, de az egészségügyi feltételek ezt akkor nem tették lehetővé.

Ez utóbbi a második koronavírus miatt elrendelt zárlat volt. Tavaly tavasszal ugyancsak bezárt Párizs nevezetessége,

amikor a koronavírus sebes ütemben kezdett el terjedni Európában.

A torony, amely 1889 óta magasodik a francia fővárosban, egy átlagos évben 7 millió látogatót fogad.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Csehországban továbbra is enyhül a koronavírus-járvány. Legutóbb tavaly, a nyár végén volt hasonlóan alacsony ez a mutató.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ausztria szerdától enyhít a koronavírus-járvány miatt bevezetett beutazási korlátozásokon, és a karanténkötelezettség helyett elfogadnak minden olyan hivatalos igazolást, amely bizonyítja, hogy a beutazni szándékozót már beoltották vagy átesett a koronavírusos fertőzésen.

Forrás

MTI


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!