Ukrajna | 2021. 05. 20. – 13:38 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Oligarcháktól és háborútól mentes, a törvény előtti egyenlőséget mindenki számára biztosító Ukrajna felépítését nevezte meg fő prioritásként Volodimir Zelenszkij csütörtökön Kijevben, két éve tartó elnökségét értékelő sajtóértekezletén.

Az első prioritással kapcsolatban az ukrán elnök nyilvánvalóan a Viktor Medvedcsuk Moszkva-barát oligarcha, ellenzéki vezető ellen a napokban hazaárulás és Ukrajna gazdasági érdekeinek megsértése miatt elindított eljárásra utalt,

amelynek következményeképpen Medvedcsuk házi őrizetbe került - írja az MTI.

Zelenszkij leszögezte továbbá, hogy a jelenlegi vezetés olyan országot épít, amely nem függ más államok szankciós politikájától, hanem képes maga megvédeni szuverenitását.

A Vlagyimir Putyinnal való négyszemközti tárgyalásával kapcsolatosan megismételte, hogy kész az orosz elnökkel a Donyec-medencei frontvonalnál ukrán ellenőrzésű oldalon vagy bárhol, semleges területen találkozni.

Közölte, hogy a találkozóról a két elnöki hivatal már megkezdte az egyeztetést.
 

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnának nincs szüksége külföldi csapatokra az orosz agresszióval szembeni védelemhez. Kijev nem számít arra, hogy a Nyugat csapatokat küld Ukrajnába az orosz agresszióval szembeni védelemhez – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter a Deutsche Welle német állami médiumnak.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Viktor Medvedcsukkal eggyel kevesebb lett az ukrán oligarchák száma - reagált Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy pénteki újságcikkben a Moszkva-barát ellenzéki politikussal szemben hazaárulás miatt indult eljárásra.

Forrás

MTI


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!