Hirado.hu
| 2021. 05. 19. – 15:30 | Világ |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Leomlott a csendes-óceáni Galápagos-szigetek egyik fő látványossága, amellyel talajerózió végzett.

Talajerózió végzett a csendes-óceáni Galápagos-szigetek egyik fő látványosságával - írja a Hirado.

Természetes erózió miatt még márciusban összeomlott a Galápagos-szigetek híres sziklaképződménye, a Darwin-boltív

– jelentették be az ecuadori környezetvédelmi minisztérium közösségi oldalán.

A boltívet Charles Darwinról, a híres angol biológusról nevezték el, aki a 19. században a csendes-óceáni szigetcsoporton tanulmányozta a pintyek életét. Darwint a galápagosi megfigyelései is segítették evolúciós elméletének megalkotásában.

Ecuadortól 906 kilométerre nyugatra fekvő Galápagos-szigetek az UNESCO világörökségének része, amely világszerte híres egyedülálló növény- és állatvilágáról. A világ minden tájáról érkeznek turisták azért, hogy megcsodálják a szigetek biológiai sokféleségét.

Nem ez az első olyan alkalom, amikor a természet okozott ilyen fajta „károkat”, ugyanis három évvel ezelőtt Máltán is hasonló eset történt.

2017. március 8-án összedőlt a tenger hullámai által ostromolt Gozo-szigeten álló Azúr ablak nevű sziklaalakzat. Nem csak a 28 méter magasan a part felől beívelő hidat, de az azt tartó kőoszlopot is elnyelte a víz. A sziklaképződmény összeomlása előtti időszakban már lehetett hallani a híreket arról, hogy kőomlást tapasztaltak az arra járók, illetve a légi felvételeken is repedéseket láttak.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy 21 ember meghalt, sok az eltűnt az India nyugati partvidékén tomboló ciklon után. A ciklon a gudzsaráti partvidéken tombol, az államban több százezren áram nélkül maradtak.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy kisiklott és kigyulladt egy tehervonat Iowában. Az Union Pacific járata 47 kocsiból állt.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!