Kárpátinfo.net


Megosztás


Zelenszkij: Augusztus 24-től Ukrajna "papírmentes" lesz; Ukrajnában hirtelen csökkent a benzin és a dízel üzemanyag ára; 100 hrivnyával több jut egyes nyugdíjasoknak Ukrajnában; Kuleba: Ukrajnának nincs szüksége külföldi csapatokra az orosz agresszióval szembeni védelemhez; Ukrajnában magyarázatot adtak Sztepanov menesztésére. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. május 17-én.

Zelenszkij: Augusztus 24-től Ukrajna "papírmentes" lesz

Volodimir Zelenszkij az Ukrajna 30. fórumon kijelentette, hogy augusztus 24-től Ukrajna belép az úgynevezett "papírmentes" (paperless) rendszerbe. Zelenszkij beszélt arról is, hogy 2021-ben gyors internet-hozzáférést kíván biztosítani mindenki számára. Megjegyezte, hogy az elmúlt fél évben több mint 2 millió ukrán állampolgár kapott hozzáférést a nagy sebességű 4G internethez.  

Ukrajnában hirtelen csökkent a benzin és a dízel üzemanyag ára

Ukrajnában a benzin és a dízel üzemanyag erőteljesen csökkent az árak korlátozásáról szóló minisztertanács-döntést követően. A benzin és a dízelüzemanyag kiskereskedelmi ára Ukrajnában május 17-én az előző kereskedési naphoz képest erősen csökkent.  Az állami szabályozás alá nem tartozó autógázok ára egy kopijkával emelkedtek.

100 hrivnyával több jut egyes nyugdíjasoknak Ukrajnában

Ukrajnában július 1-től az állampolgárok bizonyos kategóriái számára növekedik az időskori juttatások kifizetése. Többek között havonta 100 hrivnya kifizetést kapnak azok, akik nem kerültek a 2019-2020 évi indexálás alá. Erről Marina Lazebna szociálpolitikai miniszter beszélt.

Kuleba: Ukrajnának nincs szüksége külföldi csapatokra az orosz agresszióval szembeni védelemhez

Kijev nem számít arra, hogy a Nyugat csapatokat küld Ukrajnába az orosz agresszióval szembeni védelemhez – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter a Deutsche Welle német állami médiumnak. Az ukrán diplomácia vezetője az interjúban hangsúlyozta: „nem számítunk külföldi csapatok érkezésére, hogy segítsenek nekünk.”

Ukrajnában magyarázatot adtak Sztepanov menesztésére

A Volodimir Zelenszkijhez közel álló források kifejtették, miért bocsátják el tisztségéből Makim Sztepanov egészségügyi minisztert. Ennek oka az oltási szerződésekkel kapcsolatos problémák, valamint az, hogy az Ukrán Nemzeti Korrupcióellenes Hivatal (NABU) az utóbbi időben fokozott figyelemmel kíséri a minisztert. A bizottság 15 tagja közül legalább 9 kész támogatni lemondatását.