police.hu

| 2021. 05. 18. – 10:24 | Magyarország |
Fotó: police.hu

Hirdetés

A rendőrök egy ukrán embercsempésszel és öt illegális migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában.

A Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – 2021. május 17-én 10 óra 55 perckor az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 135-ös kilométerszelvényben, Paks térségében ellenőriztek egy szlovák rendszámú személygépkocsit - írja a police.hu.

A járművet egy ukrán állampolgárságú férfi vezette, aki öt, magukat szír állampolgárnak valló, utast szállított.

A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A nyomozók az embercsempésszel szemben büntetőeljárást indítottak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy testvére útlevelével akart átkelni az asztélyi határon egy ukrán nő. A 34 éves ukrán hölgy elmagyarázta, hogy külföldi útjára sietve véletlenül nővére útlevelét vette el.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy kendert szimatolt ki a szolgálati kutya az ungvári ellenőrző ponton. Az ellenőrzés során a szolgálati kutyának köszönhetően az autóban a határőrök egy marihuánára hasonlító zöld anyaggal teli csomagot fedeztek fel.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!