MTI

| 2021. 05. 18. – 13:00 | Balkán |
Fotó: Internet

Hirdetés

A koszovói rendőrség 400 kilogramm kokaint foglalt le egy Brazíliából érkezett hússzállítmányban – közölték a helyi hatóságok hétfőn.

A 24 millió dollár (7 milliárd forint) értékű kábítószer ügyében az olasz és az albán hatóságokkal együttműködve hét embert vettek őrizetbe - írja az MTI.

A rendőrség szerint a drogszállítmányhoz köthető további gyanúsítottak még szökésben vannak.

A kábítószert a fővárostól, Pristinától 16 kilométerre délre található Lipljan városában foglalták le egy teherautó rakterében.

„Rejtett megfigyelési eszközök felhasználásával követték a drogszállítmány útját Brazíliából Olaszországba, majd az albániai Durres kikötőjéből egészen Koszovóig” – mondta Aleksander Lumezi koszóvói főügyész sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, hogy jelenleg azt vizsgálják, hogy a kábítószer célállomása Koszovó, vagy egy másik ország lett volna.

Koszovót bűnözők tranzitországként használják a többi között a Közel-Keletről a nyugat-európai országokba irányuló kábítószerkereskedelem számára.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy kisiklott és kigyulladt egy tehervonat Iowában. Egy műtrágyát szállító tehervonat kisiklott és kigyulladt Iowában vasárnap délután két órakor, Sibley városában.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy folytatódik a rakétaháború Izrael és a Hamász között. Legkevesebb 42 ember életét vesztette a Gázai övezetben az izraeli hadsereg legutóbbi légicsapásainak a következtében.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!